4 Kasım 2010 Perşembe

MONT, MANTO, PALTO ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Mont, manto, palto alırken nelere dikkat etmeli? 
           Mantoların kullanışlı olması kadar şık görünmesi de önemli. Peki kış boyunca üzerinizden çıkarmayacağınız mantoları alırken nelere dikkat etmek gerek?

     Dizüstü mantolar daha modern bir görüntü veriyor...
  
    En önemli ve zor alışverişlerden biri hiç kuşkusuz manto alışverişidir. Fiyatının yüksek olması bir tarafa, soğuk günlerde üzerinizden çıkarmayacağınızı da düşünürseniz her zaman giyebileceğiniz bir parça olması gerekir. Uzun yıllar giyebileceğinizi de düşünerek, kaliteli bir kumaşı tercih etmelisiniz. Modeli de hem size yakışmalı hem de rahat olmalı. Dizaltında biten uzun mantolar, daha çok orta yaş üstünün tercih ettiği modellerdir. Dizüstü olan kısa modeller ise daha modern ve genç işidir. Daha şık görüneceği için bu modelleri deneyebilirsiniz. Eğer boyunuz çok uzunsa dizaltı paltoları tercih etmenizde bir sakınca yok. Ancak eğer boyunuz kısaysa kesinlikle dizaltı modellerden kaçınmanız gerekir, çünkü bunlar sizi daha kısa gösterecektir.

           Pufuduk montlar, spor tarzı olanlar için en doğru seçim. Hem de soğuktan çok iyi koruyorlar. Ama bu tarz montların kilolu gösterdiği de bir gerçek. İnce elyaşı olanlar ya da kaz tüyü olanlar, daha ince durduğu ve kabarık durmadığı için doğru tercih olacaktır. Yeni sezonda bu tür montların birçok modeli karşımıza çıktığı için alternatifiniz çok. Uzun modelleri de tercih ederken içindeki dolgu maddesine dikkat etmelisiniz. Kaz tüyü olanlar daha ince duracağı gibi çok da hafif olacaktır. Ayrıca belinize kemer takarak kullandığınızda, bu spor görünümlü montları feminenleştirmek de elinizde.
Mont, manto, palto alırken nelere dikkat etmeli?      
Farklı olmak isteyenlere, pelerin görünümlü modeller önerilir...

           Kalın manto kullanamıyorsanız trençkot tercih edebilirsiniz. Üstelik bu modelleri baharda da rahatlıkla giyebileceğiniz gibi her tür kıyafetle de tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bu sezon truvakar bol kollu pelerin görünümlü modeller de çok var. Bu modeller de çok ağırlık yapmayacağı için rahat kullanılıyor. Cape ( pelerin) tarzı mantoları, şık bir kıyafetle veya jean üzerine giydiğinizde kıyafetinizi bir anda modernleştirebilirsiniz. Kalçayı kapatan uzun ceket havasındaki modeller de her şeyle tamamlayabileceğiniz ve rahat kullanabileceğiniz r ahat bir alternatif.

Mont, manto, palto alırken nelere dikkat etmeli?       Canlı renkli mantolar, iddialı olmayı sevenler için ideal...

      Bu kış mantolarda birkaç tarz öne çıkıyor; canlı renkli modeller, militer havalı düğmeli ve apoletliler ile minimal dümdüz modeller... Canlı modeller, siyah ve bej gibi klasik alışılmış manto renklerine alternatif olduğundan kıyafetinizi renklendirmek için tercih edebilirsiniz. Kadınsı modellerde karşımıza çıkan bu renkteki mantoların kürk detaylı olanları da çok var. Militer modeller de modada cinsiyet ayrımı olmadığını bir kez daha kanıtlıyor.
Kaynak: Sabah
Share |

0 yorum:

Yorum Gönder