9 Ekim 2012 Salı

YENİ BİR HOBİ, YENİ BİR DÜNYA

Veee nihayet takı dünyasında artık ben de varım:))) Sonunda uzun zamandır hayalini kurduğum takı kursuna başladım. Son derece cici ve anlayışlı kurs öğretmenimiz ve birbirinden tatlı kursiyer arkadaşlarımızla yeni bir maceraya atıldık, bakalım sonu nereye varacak?;)

Gerçi daha ilk dersin sonunda parmak uçlarımı hissetmiyordum ama bu keyifli çalışmalar için değer. Bilenler bilir, bu tarz hobi kursları adeta terapi seansı gibi. Ruha bu kadar iyi gelen az şey vardır dünyada. Şimdiye kadar denememiş olanlar için naçizane tavsiyemdir:)

İlk çalışmalarıma gelinceee:)

Kursun ilk günü olduğu için malzeme götürmemiştik yanımızda. Kurs binasının yakınındaki, malzeme bakımından malesef hayli yetersiz tuhafiye dükkanından bulup buluşturduğumuz boncuk ve tellerle ilk dersi tamamladık. Tel ve boncukların renk uyumu, ilk başta pek içime sinmedi ama yine de ilk takılarımı sevdim ben. Yokluğa ve tabii acemiliğe!!! rağmen fena işler çıkmadı ortaya;)

Yapım aşamalarından ve tamamlanmış hallerinden bir iki fotoğrafla, işte benim maviş ve pembiş bilekliklerim:) Darısı, daha zengin malzemelerle yeni takıların başına;)






Ve iki kursiyer arkadaşımın yaptığı bilezik ve küpeler. Sadece üretmekle kalmıyor, çalışmalarına mankenlik te yapıyorlar. Ne sempatikler, değil mi?:)


 


Share |

8 Ekim 2012 Pazartesi

10 MARİFET SERGİSİ VE KORUNCUKLAR




Türkiye'nin en büyük hobi ve elişi blogu 10 Marifet, 14 Ekim'de bir sergi düzenliyor.  Sergilenen her bir işin satılması ve elde edilecek tüm gelirin Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlanması hedeflenen sergi, gönüllü katılımcıların göndereceği birbirinden zevkli el işlerinden oluşuyor.

SERGİ İÇİN YER VE ZAMAN BİLGİLERİ:

Tarih: 14 Ekim Pazar, saat 11:00 ve sonrası
Yer: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Toplantı Salonu, BÜMED.

Vakfın bir organizasyonu daha olacak. İsterseniz oraya da gelebilirsiniz:
Tarih: 18 Ekim Perşembe, saat 16:00-18:30 arası
Yer: Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi Fuayesi, web sitesi.

Çalışmalarınızı10 Marifet'e gönderebilmeniz için adres:

10marifet
Sinanpaşa Mah. Şair Nedim Cd. Ceylan Apt. No:22 D:3 Akaretler / Beşiktaş / İST.
tel: 0212 327 50 30

TÜRKİYE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR VAKFI

1979′da gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, kendi ifadeleriyle “her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna” inanıyor. Bu amaç doğrultusunda “Çocukköyleri” kurarak, ailesi olmayan, terk edilmiş, ihmal ya da istismara uğramış, savunmasız; yani korunmaya muhtaç çocuklara (kısaca “Koruncuk”lara), hak ettikleri yaşamın olması gereken şartlarını sunmaya çalışıyor. Devlet tarafından koruma kararı çıkartılmış 0-6 yaş arasındaki çocuklara kucak açan ve meslek sahibi oluncaya dek tüm desteği sağlayan vakıf, şu anda Bolluca Çocukköyü’ndeki 106 Koruncuğa yaşam imkanı sunuyor. Hedefleri, bu çocukköylerinin sayısını arttırmak ve daha çok korunmaya muhtaç çocuğu anne şefkatiyle büyüterek topluma kazandırmak.




Ekim ayında gerçekleştirilecek etkinlikte satılan işlerin tüm geliri, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın aile ortamında yetiştirerek hayata kazandıracağı Koruncuklar’a bağışlanacak. 10 Marifet yetkilileri de ellerinden geldiği kadar çok iş satılmasına ve bağış miktarının artmasına ortam sağlamaya çalışacaklar.

Bu aşamada, sizin desteğinize her an ihtiyaç var.  Göndereceğiniz güzel işler bir yana, lütfen bloglarınızda ve sosyal medya hesaplarınızda bu etkinliği duyurarak, daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olun.  Yapılacak yardımın miktarını el birliği ile arttırabiliriz. Bu kadarının da geleceğimizin teminatı çocuklarımız için boynumuzun borcu olduğunu düşünüyorum.

Çocuk köylerini kurarak, son derece anlamlı bir projeye imza atan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, yardım için seferber olan 10 Marifet yöneticileri ve el emekleri ile bu kampanyaya destek veren 10 Marifet'in değerli üyelerini ve tabii ki emeği geçen, maddi manevi katkıda bulunan herkesi canı gönülden kutluyorum. Bu yazıyı okuyunca duyarsız kalmayıp, sosyal medyada paylaşacak olan siz yardımsever yürekleri de...

Haydi dostlar, çorbada bizim de tuzumuz bulunsun, Koruncuklar sevinsin!

Ebru Çetiner

P.S. Korunmaya muhtaç çocuklar için kullanılan "Koruncuk" kısaltmasını her kim  buldu ise, onun da yüreğine, kalemine sağlık! Bu kadar şirin, ve iç ısıtan, amacını yansıtan bir ifade daha bulunabilir miydi bilmiyorum. Ben çok sevdim:) Yürekten tebrikler!


Share |