17 Ekim 2010 Pazar

2011 ÇOCUK MODASI

2011 yılı moda sezonu açılmışken çocuklara da değinmemek olmaz çok kısa bir süre önce 2011 yılı moda yılını çeşitli defilerle açan modacılar özellikle çocuk kıyafetleri konusunda yıla damgasını vurmaya hazırlanıyor.. Çeşitli 2011 çocuk kıyafetlerini piyasaya sunan modacılar bu yılın çocukların yılı olduğunu belirtirken çeşitli markaların çocuk kıyafetleride bunun en iyi göstergesi..



Çocuklar, özellikle de kız çocukları 2.5-3 yaşına geldiklerinde, ne giyeceklerine kendileri karar vermek isterler. İngiliz Ulusal Tüketiciler Birliği’nin yaptığı bir araştırmaya göre 10-19 yaşları arasındaki kızların %94’ü alışverişe çıkmanın bir tutku olduğunu söylüyor. 10 yaşına gelen çocuklar ise ünlü markaların cazibesine çoktan kapılmış oluyorlar. Markalar da kendilerine daha küçük yaştan sadık müşteri kitlesi yaratmak için çocuk koleksiyonlarına büyük önem veriyor.


Sonbahar için hazırlanan çocuk koleksiyonları sonbahar kadın ve erkek koleksiyonlarıyla büyük benzerlik gösteriyor. Hem yetişkin hem de çocuk koleksiyonu üreten  büyük markaların çocuk tasarımları, kadın ve erkek koleksiyonlarının neredeyse aynısı. Bu mağazalarda kızlara pembe, erkeklere mavi giydiren klasik çocuk modellerine rastlamak pek mümkün değil. Yetişkin giyim tarzlarını koruyarak çocuklara uyarlayan markalarda çocuk giyimiyle ilgili her türlü detaya ulaşmak mümkün.

 

Bu yıl kız çocuklarında turuncu ve beyaz hakimiyeti sürerken, erkekler için ise mavi ağırlığını koruyor. Tabii ki spor ayakkabılar yine gözdemiz! :)


GALERİ EBRU
(Kaynak / Hürriyet Gazetesi)
Share |

0 yorum:

Yorum Gönder